Compressoren.net

Compressor kopen

Elektrische compressoren

De meest gangbare vorm van compressoren op dit moment, is de elektrische compressor. Dit komt onder andere door de veelzijdige mogelijkheden die deze bieden. Bovendien is het natuurlijk ook niet onbelangrijk om mee te wegen dat dit zeer zuinige varianten zijn. In een tijd waarin duurzaamheid voorop staat, kan dit een belangrijk voordeel genoemd worden. Ze zijn dan ook net zo geschikt voor gebruik in huis, als gebruik in een garage of op een werkplaats. Wat ook interessant is, is dat de elektrische varianten zowel in oliegesmeerde als in olievrije vorm te krijgen zijn. Dit kan vooral belangrijk zijn als het gaat om het soort lucht dat gebruikt moet worden. Wanneer dit echt schoon moet zijn, dan kan het weleens een hele slimme zet zijn om de variant waarbij geen olie gebruikt wordt te kiezen. Dit zijn de zogenaamde stille compressoren. Er komen dan geen deeltjes van de olie in de lucht en de werkzaamheden kunnen op een veilige en schone manier perfect worden uitgevoerd. Alle reden om deze optie dus serieus te overwegen wanneer er op een goede manier mee gewerkt moet worden. Er zijn zeer veel mogelijkheden als het gaat om inhoud en kracht van de compressoren die er zijn.

Soorten werkzaamheden

Het is goed om eens te kijken welke soorten werkzaamheden nu eigenlijk met bijvoorbeeld een stille, olievrije compressor kunnen worden uitgevoerd. Het gaat dan vooral om airbrushwerkzaamheden. Airbrushen, het verven met perslucht, is een manier van ontwerpen die helemaal van deze tijd is. De betrouwbaarheid van de compressor is daarbij natuurlijk heel belangrijk. Het is bijvoorbeeld absoluut noodzakelijk dat er een voortdurende gelijke stroom van lucht uit de machine komt. Zo kunnen immers strakke vormen worden gemaakt. Dat neemt niet weg dat juist met een accessoire waarmee de stroom van lucht te regelen is wel ook leuke effecten en varianten te verzorgen zijn. Zo kan het airbrushen echt tot kunst worden verheven. Hiermee is ook direct verklaard wat het voordeel van een olievrije compressor is. De verf moet immers schoon blijven. Het werk vaak het fijnst om dit met een kleine compressor te doen die gemakkelijk mee te nemen is op locatie. Dit is immers een kenmerk van het werken op deze manier, dit moet vaak ter plaatse gebeuren. Wanneer er een goede stroomvoorziening is, is dit dan ook geen enkel probleem. Er zijn verschillende modellen die hieraan kunnen voldoen. Alle reden om hier dus eens goed naar te kijken in het aanbod.

Andere vormen van gebruik

Natuurlijk is de verfspuit voor het airbrushen niet de enige manier waarop een compressor gebruikt kan worden. Ook is het bijvoorbeeld interessant om er bepaalde soorten gereedschappen aan te koppelen. Het beste voorbeeld is misschien wel een tacker. Waar spijkers met de hand inslaan misschien weleens heel lastig kan zijn, daar kan een compressor goede uitkomst bieden. Onder hoge druk is met een spijkerpistool veel te bereiken op dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan harde ondergrond, of moeilijk bereikbare plekken. Met een stille compressor heeft niemand hier dan ook enige last van. Een goed ander voorbeeld is het gebruik van een slagmoersleutel. Ook als het gaat om het vast of losdraaien van bouten en moeren kan immers de hulp van sterke luchtdruk immers weleens van pas komen. Het is soms best wel lastig om eigenhandig goed druk te zetten. Met behulp van de juiste apparatuur, zoals een goede compressor is dit echter geen enkel probleem. Ook hier geldt dat heel stil gewerkt kan worden met een stille compressor. Hier is echter wel de waarde van het olievrij zijn iets minder groot. Een oliegesmeerde compressor zou het werk dan dus net zo goed kunnen doen. Dit is belangrijk om mee te wegen bij de keuze.

Betere werkomstandigheden

De voordelen van een olievrije compressor zijn daarmee duidelijk. Zoals eerder al aangegeven zijn de moderne variant ook stil. Dit betekent dat er geen herrie bij gemaakt wordt. Dit is om meerdere redenen heel interessant. In de eerste plaats is dit natuurlijk fijn voor de omgeving waarin gewerkt wordt. Wanneer in alle stilte gewerkt kan worden, dan hoeft niemand last te hebben en kan verder alles doorgaan zoals normaal het geval zou zijn. Vooral wanner op locatie gewerkt moet worden is dit natuurlijk sterk aan te raden. Daarnaast is het echter natuurlijk ook gewoon fijn voor degene die zelf met de compressor aan de slag moet gaan. Wie lange tijd moet werken met de machine, zou vroeger met zekerheid gehoorbescherming moeten dragen. Dit kan ook lastig zijn omdat ook andere geluiden worden afgesloten. Met een stille compressor is dit echter verleden tijd. Er kan geruisloos gewerkt worden waardoor geen angst voor gehoorschade hoeft te bestaan terwijl bijvoorbeeld wel gewoon overleg met collega's gepleegd kan worden. Op die manier zijn er dus veel betere werkomstandigheden te garanderen op meerdere manieren. Dit kan en belangrijke reden zijn om dit type machine te kiezen wanneer een goede compressor gekozen moet worden op korte termijn.